lunes, 30 de abril de 2018

Els éssers vius

Després de les vacances, toca tornar a la rutina. Dimarts 17 passat, comencem la classe amb la visualització del següent vídeo. El vídeo tractava de dues persones emprenedores, que cada vegada anava creixent més i més el seu negoci de l'hostaleria, però, a mesura que creixia, s'anava perdent l'essència de les seves elaboracions. Amb això, des del meu punt de vista, crec que el vídeo vol mostrar el que provoca l'avarícia en l'ésser humà, causa que de vegades no ens deixa adonar-nos que el que importa és fer les coses amb amor i passió i, no tant pel simple fet de tenir més que l'altre.


Una vegada comentat el vídeo, passem a donar el tema dels éssers vius. Un tema que em crida més l'atenció ja que m'agrada i em dóna molta curiositat la naturalesa i tot els components que la formen. A més, Juanfran va proposar una activitat molt divertida que consistia a fer una presentació del teu animal favorit, exposant les seves caraterístiques i curioitats. El primer animal que se'm va venir a la ment va ser el llop ja que des de petita és una animal que m'ha cridat molt l'atenció.


Després d'explicar l'activitat ens endinsem en el tema dels éssers vius, més concretament, en què és realment un ésser viu i d'on ve tanta diversitat. Sincerament, aquest aspecte, de quin és l'origen dels éssers vius i perquè hi ha tanta diversitat. Em va interessar bastant i, vaig buscar per Internet diverses presentacions que expliquen aspectes com la biodiversitat d'éssers vius existent de la Terra i, el procés d'adaptació al mitjà. A continuació us deixaré l'enllaçós:

https://es.slideshare.net/iessuel/la-diversidad-de-los-seres-vivos
https://prezi.com/7l4t2s_exwl2/por-que-hay-tanta-variedad-en-el-planeta/?webgl=0

Finalment, el nostre professor Juanfran ens va presentar dues pràctiques les quals us les presentaré en posteriors entrades.
  
  


sábado, 21 de abril de 2018

L'examen de la matèria

En la sessió anterior a l'examen del tema La matèria, van fer un "simulacre d'examen" on Juanfran ens donava un examen similar perquè ens féssim una idea de com anava a ser. A més, ens va facilitar un esquema sobre el temari el qual em va sevir molt alhora d'entendre'l un poc més.

L'examen no em va a sortir com esperava ja que sabia que era un tema que em costava entendre i tampoc em cridava molt l'atenció però, si que m'ha ajudat a entendre una mica més en què consisteix la matèria i, a més d'això, a respondre'm preguntes com que és exactament la gravetat, en què consisteix la matèria i com es calcula, la densitat i molts altres aspectes. En definitiva, malgrat ser un tema difícil per a mi, ha estat interessant conèixe'l. 
A continuació, us deixo el model d'examen i l'esquema sobre la matèria:
Esquema: La matèria 


Model d'examen