jueves, 24 de mayo de 2018

El Regne Animal

En aquesta sessió, tractem el regne animal i comencem amb un vídeo sobre aquest tema. Dins del regno animal hi ha una gran diversitat d'éssers vius, per això, es classifiquen segons les seves característiques. Els tipus d'animals són: Mamífers, rèptils, amfibis, peixos i aus.
Són heteròtrofs el que significa que requereixen d'altres animals per alimentar-se. Aquesta característica és una de les causes per de la morfologia de cadascun d'ells s'adapten al mitjà pel tal fet de sobreviure. En l'altre vídeo, Juanfran ens va introduir les funcions vitals: Nutrició, Reproducció i Relació. Respecte a la nutrició, es refereix al conjunt entre la respiració i l'alimentació, cosa que vaig descobrir en aquesta sessió. L'alimentació dels animals es classifiquen en carnívors que s'alimenten de carn, herbívors que s'alimenta de plantes, els omnívors que s'alimenten de les dues coses i insectius que s'alimenten de insectes. D'altra banda, existeixen diferents tipus de reproducció entre els animals, es troba la vivípara que es dóna quan el fill/a creix en el ventre de la mare, l'ovípara quan es troba en un ou i ovovivípara quan a l'ou aquesta dins del ventre de la mare.

En l'última part d'aquest tema, Juanfran ens va plantejar la pregunta de: Quins aspectes de la morfologia poden indicar-nos el tipus d'aliment i hàbit alimentari dels animals?
A continuació, aquesta va ser l'activitat que més em va interessar perquè analitzem la morfologia de diversos animals i les seves causes. Alguns exemples són:
     - El Voltor és un animal que destaca per la seva vista a l'hora de caçar a les seves preses, pot veure des de quilòmetres i solen alimentar-se d'animals morts.
    - L'ós formiguer s'alimenta bàsicament de tèrmits i formigues i, la seva llarga llengua li serveix de molta ajuda. A més, té llargues ungles per furgar a la terra i trobar insectes.
 - El gueopard es caracteritza per un dels animals més veloços i, s'alimenten de carn. A l'hora de caçar a les seves preses són sigilosos i veloços.
 - El mussol és un animal generalment tranquil i s'alimenta de carn. Aquest animal té un gran avantatge perquè té vista nocturna, és a dir, pot veure a les seves preses a la nit i pel dia dorm.
- La llebre és un animal herbívor amb un bon olfacte i oïda, per la qual té gran oída i troba ràpid el seu menjar. Una lliure no és el mateix que un conill, ja que les llebres, ja en néixer, surten més desenvolupades que els conills.
- I, finalment la balena i l'orca; aquests animals es diferencien  en que, l'orca és més caçadora que la balena, que, per contra és més tranquil·la. Les dues s'alimenten de peixos i destaquen per la seva gran grandària..



En definitiva, aquesta sessió m'ha semblat molt motivadora ja que he après més sobre la vida dels animals i, sobretot a com són capaços d'adaptar-se al mitjà pel tal fet de la llei de la supervivència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario