jueves, 31 de mayo de 2018

Les Plantes

Dins del tema dels éssers vius tractats en classe, vam veure el tema de la plantes. Tema que no m'havia interessat en anys anteriors perquè no em cridava molt l'atenció però, en aquesta assignatura he descobert, d'una manera molt dinàmica i manipulativa les funcions vitals de les plantes. En aquesta entrada faré un resum de tot els continguts sobre les plantes, plantejant-ho amb els següents preguntes:
El primer que hem de saber és que existeixen plantes amb flors i sense flors.

                                                 Com s'alimenten les plantes?
Partim que les plantes fabriquen el seu propi aliment. A la nit respiren i, pel dia realitzen la fotosíntesi. I, què és la fotosíntesi? Bé, la fotosíntesi és el procés que realitzen les plantes per alimentar-se, créixer i desenvolupar-se. Recullen elements naturals tals com l'aigua, el diòxid de carboni i les sals minerals i, expulsen oxigen i proteïnes, aquest procés es du a terme gràcies a la llum solar, principalment. Amb això, completen el procés de la nutrició que, com ja vaig comentar en entrades anteriors, és el procés de la respiració amb l'alimentació.

Com es reprodueixen?
Les plantes amb flors són la que realitzen la reproducció sexual i les de sense flors asexual. La reproducció sexual consisteix en el pas del pol·len dels estams (la part masculina de la flor) fins al pistil (la part femenina de la flor).

En definitiva, això és un resum del que hem vist sobre el món de les plantes. Un món que no és conegut realment per molts nens i nenes d'educació Infantil, bé per la falta de coneixements per part del professorat o per la falta de motivació en l'alumnat. Per això, des del meu punt de vista, l'àrea dues: el coneixement de l'entorn, s'ha de desenvolupar amb una metodologia totalment constructiva i activa on l'alumnat d'Infantil pugui veure amb els seus propis ulls els diferents processos que realitza una planta.

                                                                     

No hay comentarios:

Publicar un comentario