miércoles, 28 de febrero de 2018

Científics i científiques

En la classe del dimarts passat, el tema que va prioritzar va ser, el mètode científic. Per a començar, Juanfran ens va posar un vídeo sobre dit tema, que en mi opinió, ho explicava d'una manera dinàmica i clara, la qual cosa es podria emprar en l'aula d'Infantil per a explicar el mètode. Desprès, entre tots van enumerar activitats científiques i com sol iniciar-se una investigació científica. 
A continuació, Juanfran ens va posar tres vídeos sobre experiments científics: El primer era un experiment instructiu el qual anava sobre l' absorció de les pintures. El segon era un experiment demostratiu que consistia en la mescla del vinagre amb bicarbonat. I el tercer, un experiment explicat en primera persona, el qual consistia en la mescla de llet, colorant i sabó. Aquest experiments em van paréixer molt originals per a emplenar-los en l'etapa d'Infantil ja que els xiquets i xiquetes, aprenen de forma manipulativa, conceptes relacionats amb la ciència. Però, des de el meu punt de vista, realitzaria una metodologia més activa i reflexiva on l'experiment estaria realitzat pels alumnes, sempre que no existisca cap perill. Ademès, durant la pràctica de l'experiment, aniria explicant els motius de perquè es produïx eixe efecte i com es pot produir, perquè, d'aquesta manera, els i les alumnes coneguen les causes i conseqüències o, el perquè de les coses.
Comptat i debatut, pense que l'estudi de les ciències, dins del factor acadèmic, pot donar mòlt joc a l'hora de enseyar-ho en les aules d' Infantil, però que depén de l'enfocament educatiu que li dónes com a mestra o mestre. Hi ha multitud de recursos que poden ajudar a crear un aprenentatge sobre les ciències amb sentit, com comentava nues tro professor Juanfran. Per a això, considere que fa falta un sèrie de competències bàsiques sobre les ciències per part del professorat i materials o recursos atractius i útils per a dur a terme un aprenentatge dinàmic, motivador i, sobretot manipulatiu.
  • Per a fomentar els arguments que he exposat sobre l'aprenentatge de la ciència, exposaré a continuació una activitat la qual puguen realitzar els alumnes d'Infantil i, a més amb un aprenentatge significatiu i constructiu.
Activitat: L'hort d'Infantil.

La manipulació de l'Hort en Infantil, pot donar molt joc a l'hora d'aprendre ciències sobre l'entorn natural que els rodeja. Gràcies a l'hort, els i les alumnes poden descobrir aspectes com: les diferents fases de l'aigua, com plantar els arbres, d'on naixen les fruites i verdures,etc.
A més, els i les alumnes estàn en contacte al el seu entorn y fomenten el sentiment de cuidar el medi ambient.


No hay comentarios:

Publicar un comentario