viernes, 16 de marzo de 2018

El 8 de MARÇ

Pel fet que el Dijous 8 de març no va haver-hi classe per motius de la vaga pels drets de les dones, vos presentaré un vídeo relacionat sobre este problemàtica la qual ens impedix crear una societat més intel·ligent i menys ignorant.


Hui en dia, gran part de la societat ens preguntem: Per què no esclata una revolució? Per què no ens revelem contra un sistema sense drets i llibertats? Espanya s'ha fonamentat en una cultura basada en el patriarcat i el capitalisme, un sistema que es regix per la desigualtat, la falta de drets i la llibertat d'expressió, entre altres molts desajustos. Açò es veu reflectit en la gent amb pocs recursos econòmics, les persones que no poden expressar-se sense abans ser autoritzat o les que expressen el seu pensament i són sancionats per les forces de l'Estat i, molts altres casos que deixen a gran part de la societat en situació de desigualtat.
En el cas de les dones, la situació és denigrant, hi ha una REAL desigualtat entre l'home i dona, on ho podem veure en molts aspectes del nostre dia a dia: La violència de gènere, les desigualtats salarials, el nostre concepte de família on regix la família nuclear, els comentaris masclistes i molts altres més.
A estes altures, hauríem de regir-nos pel sentiment de respecte i igualtat, és a dir, humanitzar-nos, perquè a les persones que frenen el canvi, no se'ls hauria de cridar persones. La dona, des de molts anys arrere, porta patint una violència i desigualtat molt forta i, per gran part de la societat. Per això, elles, nosaltres, TOTES ens mereixem ser les protagonistes d'este canvi i ens mereixem els nostres drets i llibertats, deixant arrere comentaris com: "Un home té més força que la mujer", "No vages tan cortita";"El home és més mascle i, per tant més valiente";. Estos comentaris ,entre molts altres, són els que, per ejemple, contaminen a un més la nostra causa. Deixem de ser tan cavernícoles i comencem a evolucionar com a persones per a aconseguir el benestar entre la població.

No hay comentarios:

Publicar un comentario