martes, 20 de marzo de 2018

La densitat

En el vídeo d'esta sessió, reflexionem sobre les coses importants de la vida, és a dir, les nostres prioritats a l'hora de relacionar-nos amb el nostre entorn. El vídeo estava ambientat en una classe, amb alumnes d'uns vint anys i, el professor els mostrava un pot buit i ho anava omplint de tal manera que tots els objectes caberen. En definitiva, el professor volia fer entendre els alumnes que hi ha temps per a tot però, tots i totes tenim prioritats, com per exemple la importància de la família que, al meu parer, és un dels pilars fonamentals en la meua vida.

A continuació, Juanfran ens va plantejar les preguntes següents:

 - El volum d'un objecte és sempre el mateix o pot variar? 
  • Si, a causa d'un canvi en la temperatura o bé per la pressió dels gasos. (En el cas dels gasos es comprimixen per la pressió i en el cas dels sòlids augmenta la temperatura) . Per exemple en el cas de les Juntes de dilatació, s'empren quan pugen les temperatures ja que dilaten el material, per tant el volum diversa. Exemple: El pont d'Alcoi.
- Es tenen dos objectes A i B de mides diferents i fets amb materials diferents. Com podríem determinar quin dels dos materials és més lleuger?
  • Calculant la densitat dels objetes: Densitat: Massa/Volum
A continuació, visualitzem tres vídeos relacionats amb la densitat, els quals són molt útils per a emprar-los en Infantil i, sobretot perquè els alumnos/as comprenguen el concepte de la densitat. 
  • Vídeo 1: Experiment de densitat 

1.Xarop
2.Mel
3.Aigua
4.Oli de girasol
5.Oli d'oliva
6.Alcohol
Tenen distinta densitat per el qual no s'unixen.
De més dens a menys.

  • Vídeo 2, guía Infantil: Arcoiris amb materials de distinta densitat.


1.Miel amb colorant blau i roig.
2.Jabón de plats blaus. 
3.Agua amb colorant verd.
 4.Oli .
5.Alcohol i colorant roig.
     De més dens a menys.






  • Vídeo 3: Ou amb sal o sense sal




Si li dónes temperatura a l'ou rebota. Per que? Per que la densitat de l'aigua en calor baixa i canvia el volum, per tant, canvia la densitat. 




Comptat i debatut, estan sent unes classes complicades perquè el tema de la matèria no és que se'm de molt bé però, a pesar d'això, es que aquestos coneixements després els podré aplicar amb facilitat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario