lunes, 12 de marzo de 2018

La matèria

En esta sessió, hem seguit amb el tema de la matèria. Per a començar, Juanfran ens ha posat un vídeo motivador sobre la ciència de la natura. Un aspecte, que considere molt important a tractar en qualsevol aula educativa perquè, al meu parer, no cal oblidar que la naturalesa ens proporciona part de les nostres necessitats (aigua, aire, tierra...) i zones les quals valen la pena explorar-les, entre moltes altres coses. Per això, hem de cuidar-la i respectar-la al màxim i, no explotar-la, ja que açò últim es fa constantment i amb danys de gran pes (tala d'arbres, escorxadors, falta de reciclatge, el consumo...).
Més avant, Juanfran ens va explicar diversos conceptes importants sobre el tema de la matèria. Conceptes com: "La matèria ni es crega ni es destruïx a causa de la Llei de la Conservació de la masa.";"La massa és una quantitat de matèria i el volum ocupa un lloc en l'espai. I, estos formen la materia.";"Encontrem cinc estats d'agregació: Sòlids, Líquids, Gasos, Condensació de Bose-Einstein (consistix en una mescla de gas i líquid) i Plasma (consistix en una mescla de sòlid i líquid).". Aquets tipus de conceptes, m'encanta aprendre'ls ja que considere que és una base de coneixements científics i, em serviran per a aplicar-los en un futur. A més, el nostre professor Juanfran fa les explicacions molt dinàmiques i interactives, cosa que per a la comprensió dels dits conceptes m'ajuda molt.

Finalment, realitzem l'experiment que vaig comentar en les anteriors entrades d'ajuntar el bicarbonat amb vinagre però, amb una variació. Primer, es ficava el bicarbonat en l'interior d'un globus, sense unflar, i el vinagre en una botella d'aigua buida. A continuació, es col·loca el globus en l'embocadura de la botella i es deixa que caiga el bicarbonat, la qual cosa la reacció que produïx és unflar el globus. A continuació, vos va deixar una imatge de la pràctica perquè ho entengueu millor. 
En definitiva, m'encanten les pràctiques d'esta assignatura ja que com diu la paraula "Experiment" són d'experimentar i manipular.


No hay comentarios:

Publicar un comentario